Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

Kombinované ledničky

Tyto ledničky disponují oddělenou mrazicí a chladicí částí – oddělenými dvířky efektivně šetří energii. Vybrat si můžete z velkého počtu lednic, přičemž některé mají mrazničku nahoře, jiné zase dole – zde záleží čistě na vás, která varianta vám bude více vyhovovat. Rozměry kombinované chladničky posuzujte s ohledem na prostorové možnosti vaší domácnosti. Může se tak stát, že omylem vyberete tu nevhodnou. Objem kombinované lednice poté zvažte dle počtu členů rodiny.

Americké chladničky

Americké lednice jsou špičkou ve svém oboru. Vynikají obrovským objemem, který často přesahuje i 400 l v chladicí části a jsou nabity velkým množstvím funkcí a moderních technologií. Tyto lednice se hodí zejména pro početnou domácnost, do rodinných domů a velkých bytů, kde není třeba příliš hlídat místo.

Jednodveřové lednice

Ledničky, které mohou být s mrazákem, bez mrazáku nebo malou přihrádkou (výparníkem). Jsou skvělou volbou v případě, že nakupujete menší množství potravin na kratší dobu, nebo když sháníte chladicího pomocníka například na chalupu.

Na to, co všechno tyto lednice nabízejí, však souvisí s jejich provozem i vyšší spotřeba.

  • Užitný objem chladniček je udáván v litrech a zlaté pravidlo zní, že na jednu osobu je třeba počítat s cca 50 l v chladničce a zhruba 15-20 l v mrazničce. Zvažte, kolik potravin pravidelně nakupujete a jaké množství potřebujete uchovat.
  • Energetický štítek, který znáte i z kategorií jiných spotřebičů udává informace o roční spotřebě elektřiny a hlučnosti konkrétní lednice. Energeticky nejúspornější ledničky se pyšní třídou A. Doporučujeme vybírat chladničky s energetickou třídou alespoň D a výše, neboť jde o spotřebiče, které jsou v provozu prakticky nonstop a rozhodně se tak u nich nevyplatí šetřit zrovna na parametru energetické účinnosti.
  • Jelikož jsou lednice, jak jsme již zmínili, v provozu nonstop, vyplatí se vybírat modely, které se svou hlučností pohybují někde v rozpětí 40-43 dB. V naší nabídce najdete i výjimečně tiché chladničky, včetně mrazniček, s hlučností pod 39 dB, takže o jejich práci skoro nebudete vědět.
  • Další důležitý údaj, který uvádí, v jakém rozsahu okolních teplot bude lednička správně a efektivně pracovat. Bude-li chladnička vystavena hodnotám uvedených za hranicemi udaných teplotních rozsahů, může dojít ke snížení jeho chladící účinnosti nebo také vyššího prostupu tepla do chladicí části a mrazáku. Nejčastěji jsou udávány 4 klimatické třídy, přičemž většina modelů je využitelných hned v několika třídách zároveň.

Lednice