Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

Zákazníci kuchyňského robota často nedostatečně používají právě z důvodu špatného umístění v kuchyni. Příkon je důležitý parametr, zvláště má-li robot do kuchyně vykonávat náročné činnosti, jako je drcení ledu, mletí tvrdých ořechů či dlouhé hnětení těsta. 600W stroje toto zvládnou, lepší jsou na to ale ty výkonnější, co se se svým příkonem pohybují v rozmezí 900-1500 W. Co se týče provedení – kuchyňské roboty lze sehnat ve 2 variantách. Jako tzv. food processor (s pohonem zespodu), u něhož se metly nacházejí v pracovní nádobě na pohyblivé ose.

Výhodou food processoru je rozsáhlé množství funkcí, jako nevýhodu lze považovat menší vnitřní prostor pro zpracovávané suroviny (z důvodu konstrukce) a také náročnější mytí a údržbu. Proto zvažte veškeré okolnosti, za kterých je vhodné si food processor pořídit. Druhou a častější variantou je kuchyňský robot se sklopným ramenem, jenž je obohacen o řadu nástavců pro další nástroje. K zahájení dané činnosti stačí rameno sklopit a ponořit metlu do pracovní nádoby. Velkou výhodou robotů se sklopným ramenem je možnost rychlého zpracování většího množství surovin, a díky bohatému příslušenství také široká oblast použití. Objem pracovní nádoby je další atribut, na který byste se měli zaměřit. Řiďte se zlatým pravidlem – na 1 osobu alespoň 1 l objemu.

Pro početnější rodinu, např. o 5 členech, je tedy dobré vybrat robota s objemem pracovní nádoby alespoň 5 l. K většině modelům je nicméně možné dokoupit další pracovní mísy z různých materiálů a o různých objemech. Praktické funkce Z užitečných funkcí zmíníme pulzní spínač, který na krátkou dobu vymáčkne z kuchyňského robota maximální otáčky nebo možnost regulace rychlosti, díky níž si můžete nastavení přizpůsobit dle svých potřeb a aktuálně zpracovávaných surovin. Máte-li doma malé ratolesti je výborná i bezpečnostní pojistka, která brání nechtěnému zapnutí a rovněž nespustí přístroj v případě špatného nasazení metly či nádoby. Na závěr zmíníme parametr udávající délku přívodního kabelu – před pořízením kuchyňského robota vždy promyslete, kam jej plánujete umístit a jak daleko od tohoto místa máte nejbližší zásuvku.

 

Kuchyňské roboty