Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

KLIMATIZACE

ideální KLIMA ve vašem domově

Vzduch klimatizace

Léto klepe na dveře a už dlouho čekat nebude. Sluneční paprsky začínají hřát a vy odkládáte kabáty. Konečně bude teplo! Tak moc se na něj těšíte, že si vůbec neuvědomujete, jak za pár dnů budete zoufale toužit po ochlazení. Při čím dál větší stoupající venkovní teplotě nepomůže ani otevření oken – vzduch ztěžkne, vánek ustane a proudění vzduchu bude na nule. Přesně v takovém okamžiku je čas na chlazení a klimatizace.


žena a větrák

Rozproudit, zpříjemnit, provzdušnit

Jako první na scénu vstupují ventilátory a saháte po nich pro okamžité rozproudění okolního vzduchu. Jejich výběr je v současné době široký a největší výhodou těchto pomocníků je skutečnost, že nevysouší okolní ovzduší. Na webu PLANEO najdete stojanové ventilátory, které můžete využít nejen doma nebo v kanceláři, ale i v dílně nebo garáži. Praktickým pomocníkem v horkých dnech může být i stolní ventilátor – je kompaktní, snadno ovladatelný a přináší osvěžení za dostupnou cenu. Své místo tak najde například na kuchyňské lince při vaření nebo na stole v pracovně. V poslední době se staly velmi oblíbenými i elegantní sloupové ventilátory. Jejich design se často stává skvělým doplňkem interiéru, a navíc nabízí množství praktických funkcí i režimů.

Kancelář s klimatizací

Když ventilátor nestačí

Letní počasí vám dokáže pěkně zatopit, a to doslova. Už není žádným překvapením, když se v našem podnebním pásu setkáte s +30 °C. V takové chvíli už nepomůže ani otevřené okno v kombinaci s ventilátorem. Mnoho domácností a kanceláří tak sahá po ještě větším ochlazení v podobě klimatizace. Na našem webu najdete mobilní klimatizace, které překvapí svým výkonem a potěší svojí úsporností. Přinášejí nejen chlazení, ale zároveň i další funkce. V létě chladí, některé v zimě topí a ve všech ročních obdobích odvlhčují (záleží na modelové řadě). Některé z nich lze ovládat na dálku prostřednictvím chytrého telefonu a nainstalované aplikace – díky ní si můžete upravit teplotu v místnosti ještě dřív, než do ní vstoupíte. Mobilní klimatizace jsou skvělým společníkem, který vás v horkých dnech rychle ochladí. Snadná manipulace a dostupné příslušenství ke klimatizacím zajistí, že instalaci a péči o toto zařízení zvládne opravdu každý.  


Osobní TIP:

Ochlazovač není klimatizace

Já osobně mám radši ochlazovače vzduchu. Jsou takovým mezičlánkem mezi ventilátory a klimatizací. Ochlazovač pomocí studené vody chladí a zvlhčuje okolní vzduch což mě v létě osvěží mnohem více než ventilátor nebo mobilní klimatizace. Navíc některé z nich nejen, že vzduch ochladí a zvlhčí, ale zároveň nabídnou i další možnosti. Dálkové ovládání, časovač pro automatické vypnutí nebo různé režimy chlazení. Ionizace (efekt „svěžího vzduchu po dešti“), ta mě opravdu baví a nabízí ji například SENCOR SFN 9021WH.

A jak to vlastně funguje?

Ochlazovač vzduchu obsahuje nádobu, kterou naplníte studenou vodou – některé ochlazovače umožňují i vložení chladících náplní namražených v mrazáku. Malé čerpadlo ledovou vodu čerpá do chladící membrány, přes kterou ventilátor žene vzduch (vodní páru) ven. Tyto přístroje fungují na podobném principu jako klimatizace, ale s tím rozdílem, že odpařenou vodu vypouští společně s chladným vzduchem zpět do místnosti. Není zde žádný rukáv (hadice), který by odváděl horký vzduch pryč z místnosti, teplota je snižována pouze pocitově právě díky vypouštění vodní páry. Okolní vzduch se tím stává mnohem svěžejší a příjemnější na dýchání. 

Klimatizace

Zpracovala: AlFi