Pomalé hrnce
Pomalé hrnce jsou stále více oblíbenými pomocníky, jelikož vám pomohou s přípravou chutných jídel, a to bez námahy. Výhodou pomalého hrnce je jeho snadné použití, kdy po vložení surovin a zvolení správného programu dochází k samostatnému fungování. Při výběru pomalého hrnce je důležité zaměřit se na základní parametry, které jsme níže shrnuli.
Výhody pomalého hrnce
V případě, že si chcete připravit chutné pokrmy bez námahy, bude pomalý hrnec tím pravým kuchyňským pomocníkem.
- Úspora času – po vložení suroviny zvládne pomalý hrnec vaření následně sám.
- Snadné ovládání – s ohledem na přehledný displej a tlačítka si navolíte pomalý hrnec přesně dle potřeb.
Princip pomalého hrnce
Pomalý hrnec funguje na jednoduchém principu, kdy stačí vložit suroviny a zvolit daný program. Následně se díky vestavěné elektronice postará o vše sám.
Důležité parametry pomalého hrnce
Na trhu narazíte na širokou škálu různých modelů. Jak se však v nabídce vyznat? Při koupi je důležité zaměřit se na základní parametry jako příkon, objem, materiál a funkce.
Příkon
Příkon určuje mimo jiné spotřebu energie, kterou však pomalé hrnce nemají zpravidla extrémně vysokou.
Objem pomalého hrnce
Objem pomalého hrnce byste měli vybírat s ohledem na to, pro kolik strávníků budete běžně vařit. V tomhle případě tak záleží na vašich preferencích. K dispozici jsou běžně pomalé hrnce o objemu 2–6l.
Moderní funkce
Pomalé hrnce mohou být doplněny i množstvím moderních funkcí, které poskytují ještě komfortnější podmínky vaření.
- Časovač – se postará o vypnutí pomalého hrnce po nastavené době.
- Odložený start – poskytuje možnost naplánovaní vaření dle vašich potřeb.
- Udržování teploty – zajistí pokrmu požadovanou teplotu i po dovaření.
- Displej – podporuje dokonalý přehled nad nastavením pomalého hrnce.
- Přednastavené programy – umožňují automatickou přípravu pokrmů bez potřebného nastavení.
Složení pomalého hrnce
Pomalý hrnec tvoří tři části. Elektrický spodní kotel se postará o ohřev vody. Následně udržuje nastavenou teplotu. K dispozici je termostat spojený s časovačem. Vnitřní kameninová nádoba, která je často vyjímatelná, umožňuje dle modelu uložení v lednici nebo mytí v myčce nádobí. Kovová vnější nádoba (obal) doplněný držadly je většinou vyroben z nerezové oceli.
Nabídka dalších pomocníků
Pokud chcete kuchyňské nádobí rozšířit o další pomocníky, pak oceníte rovněž tlakový nebo parní hrnec. Stále oblíbenější je i kompaktnější pomocník v podobě remosky.
Nejprodávanější produkty
15 produktů
U Vás již od 6.11.
U Vás již od 6.11.
U Vás již od 6.11.
U Vás již od 6.11.
U Vás již od 6.11.
U Vás již od 6.11.
U Vás již od 6.11.
U Vás již od 6.11.
U Vás již od 6.11.
U Vás již od 6.11.
U Vás již od 6.11.
U Vás již od 6.11.
U Vás již od 6.11.
Použité obrázky jsou pouze ilustrativní a technické specifikace se mohou v průběhu času změnit bez předchozího upozornění.