Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

Elektrokoloběžka do města i do přírody

S elektrokoloběžkou objedete dopravní zácpu, nemusíte se s nikým mačkat v MHD, navíc máte dobrý pocit, že děláte něco navíc pro své zdraví. Ale co v cíli? Bezpečně ustájit jízdní kolo může být velký oříšek, a to nejen v případě, že je vaším cílem kancelář v administrativní budově. Co když se budete chtít zastavit na malé občerstvení během podvečerní vyjížďky. Nebo co když špatně odhadnete síly a zpáteční cestě by lépe vyhověl autobus nebo vlak? S kolem budete v úzkých! Zkuste ale vyměnit kolo za elektrokoloběžku! Koloběžka dokonale splňuje nároky na svižnou a bezpečnou jízdu, má dlouhý dojezd na jedno nabití, a navíc ji snadno složíte do praktického a skladného balíčku, který postavíte do rohu nebo vezmete přes rameno.

marketingový obrázek

 

Elektrokoloběžka do města i na cyklostezku

Elektrokoloběžka je symbol opravdové nezávislosti. Můžete se s ní volně pohybovat městem, vyrazit na cyklostezku nebo si vychutnat krátký výlet do okolí. Nemusíte se bát, kde a jak svůj dopravní prostředek bezpečně uložíte ani toho, že vám náhodná událost jakkoli zkomplikuje plány. S koloběžkou se přizpůsobíte každé situaci a každému počasí. Že vás v půlce cesty zastihl přívalový slejvák? Koloběžku stačí složit a počkat u příjemného oběda v restauraci, než se počasí umoudří. Vydali jste se dál, než bylo původně v plánu? Proč si zpáteční cestu nezkrátit, s koloběžkou zavěšenou přes rameno můžete přeci kdykoliv a bez problémů nastoupit do autobusu.

marketingový obrázek

 

Žádná zbytečná zátěž

Elektrokoloběžky váží většinou v rozmezí 12–16 kg, záleží samozřejmě na konstrukci i použitých materiálech pro rám. Nejčastější je kombinace hliníku, který je dostatečně pevný a odolný, a přitom koloběžce zbytečně nepřidá kila navíc. Na celkové hmotnosti se podílí i výkonná baterie, ale i těžší modely snadno uzvednete. Mechanismus sklápění je velmi jednoduchý a již ve svém základu je uzpůsobený pro komfortní přenášení. Koloběžku můžete navíc i vybavit popruhem pro nošení přes rameno.

marketingový obrázek

 

Do kopce vždy s úsměvem!

Elektrická koloběžka šlape jako hodinky. Pro rozjezd se stačí párkrát odrazit a zbytek námahy převezme výkonný elektromotor. A jak si s vaším cestováním poradí baterie? Většina elektrokoloběžek nabízí maximální rychlost 25 km/h a dojezd na plné nabití 25 km. To je pro pohyb po městě víc než dostačující. Konec konců, i pro koloběžky platí povinnost dodržet předepsané limity. A ty jsou pro maximální rychlost jízdy po chodníku nebo v pěší zóně 6 km/h, na cyklostezce se můžete rozjet rychlostí 25 km/h. Výrobce v nastavení prostě respektuje předepsané, pokud by vás lákaly vyšší škály, určitě najdete i poupravené modely.

marketingový obrázek

 

Dlouhý dojezd na jedno nabití

A jak je to s dojezdovou vzdáleností? Elektrické koloběžky nejčastěji uvádí 25 km, ve skutečnosti je výdrž vždy vyšší. Délka dojezdu závisí na výkonu článku, spotřebu navíc můžete efektivně řídit i vy. Mnohé elektrokoloběžky nabízí několik režimů. V nižších rychlostech energii spotřebovávají úsporně. Možná je i rekuperace, která umí při brždění vyrobit nějakou tu energii navíc nebo mechanismus, který automaticky dobíjí během jízdy. Elektrokoloběžka není perpetum mobile, ale může dojezd protáhnout třeba až na 40 km, a to už je velmi slušný výsledek. Výkon baterie si poradí s jízdou po rovině i se stoupáním, bez námahy se vyvezete i kopcem s úhlem stoupání až 15°. Díky LCD displeji budete mít dokonalý přehled o zbývající kapacitě článku a včas baterii dobijete. Třeba s příjezdem ráno do práce stačí na pár hodin koloběžku připojit k síti a za pár hodin můžete znovu kroužit po městě a vyřídit všechny pochůzky. Určitě se vyplatí pravidelné dobíjení. Praktický je i doplněk v podobě integrovaného tempomatu, kterým si můžete udržet stálou rychlost, a přitom se plně soustředit na jízdu.

marketingový obrázek

 

Bezpečná jízda a skvělé jízdní vlastnosti

Hladké cyklostezky nebo celistvý asfaltový povrch jsou bez diskuze dokonalou cestou, ale co dlažební kostky nebo nerovnosti městského centra? I tady si elektrokoloběžky zaslouží velkou pochvalu. Nafukovací pneumatiky nebo perforovaná pevná kola dokáží absorbovat nerovnosti a udrží vysokou úroveň komfortní jízdy. Další pohodlí poskytuje odpružená přední vidlice a pružiny zadního kola. Vyvážená konstrukce a pevný podvozek s protiskluzovým povrchem vám pomůže udržet dokonalou stabilitu v podstatě na jakémkoliv nerovném povrchu, při slabém dešti, v prachu, na zbytcích posypu, nebo na kočičích hlavách… a dokonce i při super nízké rychlosti. Ve zkratce, prakticky uzpůsobená konstrukce myslí na vaši bezpečnosti při pomalé i rychlé jízdě, dobře vyvažuje nerovnosti povrchu, navíc jsou využity i všechny prvky pro zvýšení viditelnosti. Koloběžky mají přední i zadní osvětlení a boční odrazky. Kvalitní brzdy často kombinují zadní kotoučové brzdy s předními elektronickými brzdami.

marketingový obrázek

 

A co navíc?

Elektrická koloběžka v mnohém zastoupí i velmi dobře vybavené elektrokolo. Navíc je v městském provozu, jak stále opakujeme, mnohem skladnější a praktičtější. LCD displej na řídítkách vám dá okamžitý přehled o vaší rychlosti, i o kapacitě baterie. Tempomat vám pomůže jednoduše udržet stálou rychlost. Stojánek vám umožní koloběžku pohodlně zaparkovat, blatníky ochrání vaše oblečení. Navíc můžete volně využívat vychytané mobilní aplikace, naplánovat si a stáhnout nejen ujetou trasu, ale i na dálku koloběžku zamknout a zvýšit i ochranu před odcizením. Elektrokoloběžky jsou velkým trhákem a není se co divit. Proč si nezpříjemnit den anebo rovnou nespojit příjemné s užitečným! V nové letní sezoně si můžete užít krásné počasí a zařídit všechny pochůzky současně!

marketingový obrázek