Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

Grilovací sezóna zahájena

V hlavní roli: buřty, steaky, zelenina, ovoce a sýry.

Grilovací sezona zahájena

S prvním jarním dnem jsme se vrhli nejen na úklid zahrady, ale zároveň se pomalu a jistě blížili k toliko oblíbené venkovní aktivitě – grilování. Počasí nám přeje a ze všech koutů se line vůně nejen páleného dřeva nebo listí, ale už i závan opečených špekáčků či grilovaného masa. Ať už bydlíte v bytě s balkónem/terasou, v domku se zahradou nebo na samotě u lesa, nákup správného grilovacího vybavení nesmíte podcenit. Pokud jde o grily nebo ohniště, je nutné si uvědomit, že na tom závisí celý grilovací/opékací rituál – ten vám pak zpříjemní jarní, letní, ale i podzimní pobyt venku, na zahradě nebo terase.

grill-rozdelovac

Můj první gril byl nenápadný, elektrický, bezejmenné značky s příliš dlouhou šňůrou, která se vždy a všude pletla. Nejen, že byl neskladný, ale taky permanentně přehřátý. Dlouho u mě nevydržel a brzy jsem ho vyměnila za stylový elektrický gril od Tefalu, který zapadl do mé kuchyně stejně dobře, jako na malinký sídlištní balkón. O level výše jsem se posunula po svatbě, kdy jsem malý balkónek v pátém patře vyměnila za prostornou terasu s výhledem na rybník. To jsem se nebála rozšoupnout a pořídila si rovnou gril na dřevěné uhlí s pěkně velkou odkládací plochou. Ta se vždy hodí při kulinářských experimentech nad otevřeným ohněm.

S věkem a dětmi jsem se přestěhovala do domku se zahradou a mohla se rozvášnit ještě víc. Ohniště vyrobené z pozůstatků kamenů staré garáže velmi rychle nahradil sofistikovaný zahradní gril, který neudělá ostudu ani po třech velmi produktivních letech. Velká odkládací plocha, připojení na bombu a přídavný boční hořák je samozřejmostí. Hostit tak můžu nejen početnou rodinu, ale nezaleknu se ani větší zahradní párty.

Grill

Nebojte se zkoušet a experimentovat!

Ten svůj „pravý gril“, který vám bude vyhovovat a sedět jako poklice na hrnec, si musíte opravdu dobře vybrat a jeho nákup promyslet. Někdy to nevyjde hned na poprvé, ale to nevadí. Je důležité zkoušet a experimentovat – nebát se toho! Třeba vás neosloví ani zahradní, elektrické nebo plynové grily, ale zůstanete věrní klasice – těm na dřevěné uhlí. Taky je možné, že se vrátíte zpět ke svým kořenům a vytvoříte si v zákoutí své rajské zahrady klasické ohniště z kamenů co přinesla řeka (nebo stará garáž). Ať se rozhodnete jakkoli, je to vaše rozhodnutí, a právě to je nejlepší.


„Věděli jste, že dřevěný popel může sloužit jako skvělé hnojivo? Obsahuje totiž draslík, fosfor, vápník a sodík, který skvěle vyživuje nejen pokojové a venkovní rostliny, ale i plody ovoce a zeleniny. Rostliny tak díky němu budou mít silnější kořeny, více květů i plodů a zároveň se stanou odolnější vůči různým nemocem.“


Tipy, co na gril a osobní kulinářská výzva v mém dalším článku ZDE.

Zpracovala: AlFi