Katalog Prodejny
Porovnání
Přihlásit
Košík

PLANEO CUP – Pohár mládeže FAČR bude pro týmy opět skvělou příležitostí utkávat se se soupeři z celé republiky všech výkonností. Do nové sezóny se přihlásilo rekordních 917 týmů z 259 klubů. Po celé republice se zapojí od prvních předkol až po závěrečné finálové turnaje více než 18 tisíc hráčů a hráček.  Stále rostoucí zájem o účast v tomto projektu je pro organizátory a FAČR odměnou za jejich mnohaleté úsilí, s kterým projekt společně realizují. Zároveň je to výborná zpráva v době, kdy kvůli covidu obecně ubývá dětí ve sportu.

Důležitost podpory mládežnického fotbalu v těchto nelehkých podmínkách si uvědomuje i samotná Fotbalová asociace ČR, která již jedenáctou sezónu spoluorganizuje tento unikátní projekt. „„Pohár mládeže FAČR načíná druhou desítku svých ročníků, což je sám o sobě mimořádný počin, svědčící o tom, jakou pověst si turnaj během své existence v domácím mládežnickém fotbale v celém Česku vybudoval. Do posledního ročníku zasáhlo přibližně 14 tisícovek mladých fotbalistek a fotbalistů, v tom dalším se jich zapojí ještě výrazně více, což je skvělá zpráva a turnaj si i proto zaslouží naši maximální podporu. Soutěž má mimořádný ohlas, těší nás velký zájem zúčastněných klubů, které v září začnou bojovat v první fázi soutěže. Tedy zhruba jen tři měsíce poté, co vyvrcholil předchozí ročník. Přejeme všem, kteří se do Poháru mládeže FAČR zapojí, mnoho zážitků a sportovních úspěchů,“ uvedl Michal Valtr, generální sekretář FAČR.

Jak už bylo mnohokrát v minulosti zmíněno, Pohár mládeže FAČR má své pevné místo ve fotbalovém kalendáři a pro všechny mládežnické týmy nese punc mimořádné události. Jedná se o unikátní akci nejen

v České republice, ale nemá obdoby ani v dalších evropských zemích. I takto významný projekt by se však neobešel bez silných partnerů. Mezi ně patří především titulární partner Planeo, který se v letošním roce rozhodl mládežnický fotbal dlouhodobě podporovat právě prostřednictvím PLANEO CUPU.

„Jsme hrdí na to, že můžeme podporovat rozvoj mladých fotbalových talentů a sportu obecně. Stejně jako přinášíme radost našim zákazníkům, tak i jejich dětem chceme přivodit úsměv na tváři a dopřát jim spoustu krásných a nezapomenutelných fotbalových zážitků. Skutečnost, že PLANEO CUP může stát na počátku slibné kariéry mnohých fotbalistů a fotbalistek je důvod, proč je značka PLANEO již druhým rokem titulárním partnerem této skvělé akce. Rekordní počet přihlášených klubů a spoustu novinek pro sezónu 2022/23 svědčí o vysoké úrovni a oblíbenosti PLANEO CUPu,“ říká Tomáš Opluštil, ředitel maloobchodní sítě Planeo.

Každým rokem můžou účastníci na turnajích registrovat mnoho fotbalových osobností v rolích podporovatelů nebo ambasadorů. Byli to například Karel Poborský, Petr Kouba, Tomáš Ujfaluši, David Rozehnal, Jaroslav Šilhavý, Jaroslav Hřebík, Luboš Kozel, David Lafata nebo Tomáš Hübschman. V posledních ročnících se ale mnohé fotbalové osobnosti objevily také v rolích otců, jejichž synové se turnajů účastní. Mezi ně patří například Milan Baroš, Tomáš Sivok, Jan Polák, Bořek Dočkal, David Lafata, Luděk Zelenka, Theodor Gebre Selassie nebo Mário Holek, který mimo jiné působí i jako trenér U8 Zbrojovky Brno.

Je zajímavé pozorovat na tribunách při turnajích tyto fotbalové ikony, jak sledují své syny a prožívají s nimi zápasy. Jejich přístup a názor na fotbalový vývoj jejich synů je vesměs podobný. O fotbale se s nimi samozřejmě baví, ale rozhodně se nesnaží do jejich vývoje zasahovat. Moc dobře vědí, jak těžká cesta je čeká a jsou si vědomi toho, že vztah k fotbalu si musí jejich synové vybudovat především sami. Také vědí, jak důležitý je respekt k trenérovi, proto se nesnaží jakkoliv zasahovat do zápasových strategií. Oni se snaží své syny k fotbalu především pozitivně motivovat. Možná toto je dobrý návod pro spoustu rodičů, kteří jsou naopak příliš ambiciózní a snaží se svým dětem fotbalový vývoj příliš ovlivňovat.

Tváří PLANEO CUPu – Poháru mládeže FAČR 2022/23 je obránce AC Sparta Praha a reprezentační jedenadvacítky Martin Vitík. Organizátoři jsou přesvědčeni, že právě tento nadějný devatenáctiletý fotbalista může být svým přístupem k fotbalu a tvrdou pracovitostí tím správným vzorem pro všechny mladé fotbalisty.

Ani letošní ročník se neobejde bez nerozlučná moderátorsko-fotbalové dvojice Pavel Čapek a Jakub Kohák. Oba budou všechny účastníky provázet od podzimu až do jara a určitě se s nimi potkají na finálových turnajích, které jsou opravdovým vyvrcholením celého ročníku.

Na začátku září se sice teprve rozjedou předkola, ale již nyní jsou známy termíny jarních finálových turnajů. Místa jejich konání se budou teprve vybírat.

FINÁLOVÉ TURNAJE PLANEO CUP – POHÁR MLÁDEŽE FAČR 2022/23

U13                 29. – 30. 4. 2023

U12                 13. – 14. 5. 2023

U11                 6. – 7. 5. 2023